sâmbătă, 21 martie 2009

Melteanu'

Statie de autobuz, zona garii, Cluj

O dacie papuc alba se odihneste tacticos pe locul in care este asteptat vehicolu' de transport in comun. La volan juma de metru cub de burta infasurat intr;un costum tip oser testeaza temeinic rezistenta spatarului scaunului.

Vine si otobuzu' si lumea incearca sa se insinueze in el.... Masina alba blocheaza zdravan usa din spate ... la mijloc e aglomerat....

2 baieti incearca sa urce pe la spate, unu din ei cara o chitara, spre deosebire de multi alti, si, mai ales, de soferu daciei, astia doi par a fi veniti de la scoala. Cu ajutorul unor miscari de balet reusesc partial sa se strecoare pre langa otomobilu autohton dar, vai, ce greseala, chitara din spoatele baiatului deregkleaza oglinda melteanului.

Bineinteles ca urmeaza o serie de injuraturi ale buhaitului... cum au indraznit baietii sa ii atinga utilaju? ... si tot asa... si trimiteri multe la origini... Omu e versat in injuraturi, da dovada de un bogat registru stilistic de proffil. Cu un efort suprem reuseste chiar sa isi deplaseze abdomenul de pe scaunu daciei in semiexteriorul usii deschise si sa ameninte prin intermediul unor maini agitate in aer. Multe grohaieli si.... multa nesimtire.

Si, bineinteles, pentru ca suntem in rromanika, nimeni nu se revolta, nimeni nu ii spune osssanzatului ca el nu avea ce sa caute cu masina acolo, doar vreo 2 pensionari rataciti arunca priviri lungi, incarcate de vina celor doi baieti scolati

Si autobuzu pleaca.... si toate raman la fel!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu